Hjälpa en vän i nöd?

Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag blir så irriterad på att ingen reagerar eller gör någonting! Låt mig berätta.

För några år sedan slutade en av mina närmaste vänner att äta mat på skolan. Hon blev allt smalare och man fick alltid höra hur tjock hon tyckte att hon var. Vi andra reagerade såklart, och gjorde allt som stod i våran makt för att hon skulle få hjälp. Ingen trodde på oss, och alla blev irriterade på att vi inte kunde sluta tjata. Man tycker ju att vi borde veta bättre än alla andra (lärare, skolsköterskor m.m). Vi var ju hennes vän, det är klart man märker när någonting är annorlunda.
Nu, ungefär tre år senare har hon fått diagnosen anorexi och deppresion.
Ändå har ingenting hänt mer än att de ökar hennes dos av antideppresiva tabletter. De ökar den om och om igen, även fast hon för länge sedan hade större dos än rekomenderat för vuxna. Hon är inte ens vuxen än! Och vem vet om hon kommer att bli? Man ser hur hon tynar bort framför ögonen på en, och kilona bara rasar. Självförtroendet finns inte där - hon sjunker ner allt mer in i deppresionen.
Jag förstår inte hur dom tänker! Hon är på väg att ta livet av sig, och vi fortsätter kämpa. Men vad mer kan man göra? Jag är så rädd att hon snart inte kommer finnas längre.

Kommentarer
Postat av: Mia

Tack så mycket! :)



Angående ditt inlägg: Jag vet hur det där är..

Jag har varit i tjejens läge, och jag vill verkligen inte tillbaka! Jag mådde verkligen piss ;(

2009-01-14 @ 21:34:15
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Olessia

vad hemskt :(

2009-01-14 @ 21:38:15
URL: http://nenno.blogg.se/
Postat av: magda

aaah :D lite av en drömkille d där ;)

2009-01-14 @ 23:49:20
URL: http://bokstavenm.blogg.se/
Postat av: ericaperzzon

Svar: Ja verkligen:)



Jag blir både arg och ledsen av ditt inlägg här, arg på de som inte ser till att unga människor får hjälp och kan leva livet ut. Ledsen för att tjejen mår dåligt och inte inser att hon säkert är bra som hon är. Men att ni vänner finns där tror jag betyder mycket iaf. Fortsätt kämpa:)

2009-01-15 @ 09:28:44
URL: http://ericaperzzon.blogg.se/
Postat av: Josefine

Tyvärr är det nog inte så mycket du kan göra, mer än att låta henne veta att du finns där!

2009-01-15 @ 10:49:06
URL: http://blaeld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0